atzurvlc
Col·lectiu Atzur

Davant les eleccions del 22 de Maig, ABSTENCIÓ I AUTOORGANITZACIÓ!

Com ja sabeu parlar del 22 de Maig és parlar d’un repte col·lectiu davant del qual cal reflexionar. I la reflexió ha de ser global, de replantejament d’on estem i de que volem o com volem seguir i, evidentment, això implica un plantejament mínim del sistema. Trobe que s’ha anat molt ràpid a la qüestió del vot, però abans d’aquesta cal preguntar-se si votar és la millor opció que tenim. Per sort o per desgràcia aquesta opció no ha estat plantejada però alguns pensem que deuria estar-ho.

Una pregunta interessant és :¿Que diferencia a una dictadura d’una democràcia? . Actualment tots sabem on estem i precisament estem en un sistema on la corrupció és mare de tots els partits, on la justícia únicament s’entén des del partidisme; on realitzar retallades socials “és d’esquerres” on qui obté el poder li es igual l’opinió dels ciutadans. I és que nosaltres no volem un sistema on ens pregunten la nostra opinió. Creem que l’única forma d’aconseguir un mon més just és aquella on tots participem de forma activa en la presa de decisions, on els barris tenen autonomia i capacitat de decidir, on la política no és un ofici sinó un dia a dia de cada ciutadà.

Perquè estem farts de sentir vàcues promeses, de televisió manipulada, de destrucció de l’horta, de carregues policials contra Bolonya, de desallotjaments d’aturats, d’enderrocs al Cabanyal, de tortures als CIES…Mentre altres parlen de corrupció, d’AVE, es peleen per dos escons, però al final prenen canapès i brinden amb xampany a la nostra salut.

Després l’oposició diu que ells no son iguals que confiem, que les coses van a canviar, que hi ha possibilitat de fer-les d’un altra manera, de manera participativa.  Peró resulta que solament ens demanen el vot, no ens volem mobilitzats, ens volen a casa tranquils, dominats, sense problemes. Per això diem no, diem que estem ací, que anem a participar i fer coses ( i aleshores: ens manen la policia).

La nostra no és una proposta que reste sinó que suma, és una proposta que vol repensar des de l’acció on estem i el que volem i creem que tothom és necessari per a construir un altra forma de prendre decisions i de viure el compromís de ser ciutadà. No demanem, sinó que estem disposats a prendre el que és nostre, i això no ens deuria de donar por i menys en aquestos temps de crisis on pareix que no tenim dret a res i que hem de ser submisos i callats.

El repte que tenim davant evidentment és important, però la solució no passa per una urna, per un tornar a confiar i passar-nos altres 4 anys penedint-nos de la nostra decisió. Pensem que cal passar a l’acció i aquesta significa ABSTENCIÓ I AUTOORGANITZACIÓ.


Anuncis

10 Respostes to “Davant les eleccions del 22 de Maig, ABSTENCIÓ I AUTOORGANITZACIÓ!”

  1. Evidentment no es cert que l’abstenció puga afavorir a la dreta, tal i com diuen els que es defineixen com a votants “d’esquerres”, a no ser que siga abstencionisme de actitud pasota.
    Tan mateix, el vot pasiu també afavorix a la dreta, si entenem per dreta a totes les institucions autoritaries que ens gobernen.
    També ens diuen que som ingenus al confiar masa en l’individu… però ¿no es ingenu creure que algunes persones de les que volen gobernar, poder fer-ho be?. Aixó ja implica una actitud pasiva i per tant es contradictori amb el dret d’autodeterminació.
    Ara be, tampoc cal descalificar a qui es creu eixos comptes. En tot cas, no callar davant de descalificacions contra les nostres idees, encara que a vegades puga semblar perdre el temps.

  2. O VOTAR I AUTOORGANITZAR-SE!! és un altra possibilitat.
    Aixó sí, jo ho tinc molt clar generació ni-ni, ni pp ni psoe… com diu un lema que he llegit per ahí.

    Aixó de la abstenció pareix un dogma irrenunciable per als de tendència àcrata…
    Vosaltres, com pràcticament tothom també teniu els vostres sacraments…

    No votis, no votis… que ja aniràn els dretans a votar en massa i ja veurem quin panorama!!, quin marge de lluita, de resistència ens queda…

    Salut companys

  3. Des de el col.lectiu demanem l´abstencionisme per que creiem que el problema no es assoles la dictadura del bipartidisme, PPSOE ,si no que la problemàtica va més enllà.
    I si tens com principi l´autoorganització no et cal votar a cap candidatura que al cap i a la fi vol el mateix que totes, aplegar al poder i fer les coses de d´alt a baix, i aixo es un contradicció front l´autoorganització que defensem a l´Atzur.

  4. Sí, la problemàtica va més enllà… I ?… aixó justifica l’abstencionisme?

    Estàs generalitzant en la segona frase.
    No crec que votar, coneixent clarament (s’intenta…) cóm està la situació, i per raons de pragmatisme i buscant que el marge de resistència no s’estrete encara més, siga incompatible amb anar buscant cada volta més l’autoorganització…
    Fer les coses de dalt a baix…
    no se pot dir, crec jo, que compromís o eu = ppsoe, perque no és aixina… aixó d’on t’ho traus? aixó no deixa de ser una CREENÇA… tots tenim les nostres creences, tótems, sacraments… jo tracte de tindre cada volta menys.
    I que les coses no és facen de dalt a baix depén de la nostra creixent autoorganització… en general de cada vegada més nombre de gent. Anem despertant… caminant se fa camí…

  5. La abstención es una postura razonable ante las elecciones. Ahora, quien crea que vale para algo votar… pues que vote. Eso si, que no eche la culpa de los resultados a los que no queremos colaborar con este paripé.

  6. Ningú tira la culpa a ningú, al menys jo. Aixó que quede ben clar, no cauré en eixa simpleria.

    Que aixó és un paripé ja ho sabem.

    No contesteu a cap dels meus arguments, raonaments… en fi… em doneu la raó??
    Qui calla, atorga.

    Salut companys

  7. Si triguem a contestar, tal volta, es perquè nosaltres parlem al carrer ,fent una lluita real i no virtual.
    Tal volta, nosaltres no necessitem votar a ningú, per el fet, que estem organitzats i quan ho estàs no et cal cap partit polític, sindicat, ni institució, etc assoles les ganes de voler fer una tasca real, del dia dia, al carrer, a les assembles, de persona a persona i no amb una papereta electoral una vegada cada quatre anys o de forma virtual.

  8. Picao.
    En primer lloc jo no he dit que trigaseu a contestar… trigueu lo que vullgau o lo que pugau (s’escriu així?)… he dit que no contestaveu als meus raonaments… torna enrere i llig, llig.
    Bó, parleu la carrer, feu lluita real, etc., vols un pin? a l’anarquista de l’any?
    I gràcies per, per fi, contestar amb la vostra visió.

    Per últim tornaré a dir que no veig incompatible votar per raons estratégiques i de pragamtisme amb el fet d’autoorganitzar-se.

    Salut company i espere que no et piques, m’agrada el debat serè ja siga a internet o al carrer.

  9. No sé qui te la raó… i la meua estratègia naix des de la desesperació… es tracta d’una estrategia quasi podriem dir de supervivència, confús per esta existència tan extranya i incomprensible… quí te la raó? No ho sé. Tot es massa complex… no sé quin camí és el correcte, massa variables desconegudes, massa complexitat més enllà del meu xicotet camp de visió, a la maranya indescifrable (embull posa al softcatala)… a vegades em guie per impulsos, corazonadas, per lo que veig més raonable a cada moment i que no podria desenvolupar d’una manera lógica, ordenada, com la estrategia d’un equip directiu de ventes. Tranquils que els meus impulsos no son de tan irreflexius i fanàtics com els que veuen únicament canal 9, o pensen que la edat dorada de la vida comença amb la jubilació…
    Solament pense que les coses no canviaran d’un dia a l’altre i que una majoria absoluta ppsoe no beneficiaria cap escletxa cap a cap canvi, i que encara que la desconfiança cap a les institucions polítiques és gegant intuix que cert grau de pluralitat dins el pensament únic encara que poquet que fora, seria positiu. No sé ho veig des de la lógica tal vegada lineal, menys dramàtica… no ho sé.

  10. En breu anunciarem el cartell del debat electoral que tindrà lloc a la Societat Coral Micalet, organitzat per la CAJEI. Entre els diferents partits que formen el debat estarà el col.lectiu Atzur defensant l´abstenció activa.
    Esteu totes convidades a enriquir el debat amb la vostra presencia i intervencions.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: